Кисіль добре для чого добре

Після вживання гострої їжі кисіль захищає слизову оболонку шлунка, м'яко обволікаючи її. Позитивно впливає на мікрофлору кишечника. Кисіль зменшує кількість патогенної флори та прискорює зростання корисних бактерій. Баланс мікрофлори дуже важливий для здорового травлення, бактерії допомагають перетравлювати харчові волокна.25 жовт. 2022 р.

Коли не можна пити кисіль?

Можна, можливо використовувати як цілісні шматочки ягід, так і соки на їх основі, наголосила лікарка. Кисіль рекомендується пити щодня, але не більше двох-трьох склянок по 200 мл на добу. І ще не варто приймати ввечері та перед сном, оскільки через свою тяжкість він може спровокувати поганий сон.

Який найкорисніший кисіль?

Молочний кисіль швидко насичує та вгамовує голод. У ньому міститься більше кальцію, ніж у інших видах киселю. Молочний кисіль також корисний для травлення: він нейтралізує кислотність шлунка та покращує роботу ШКТ. Вишневий кисіль – "дитячий" кисіль, знайомий всім з раннього віку.